gietvloer afbeelding

Zo gaat u te werk bij een ruwe garagevloer

Als uw garagevloer niet helemaal netjes of vlak is, spreken we van een ruwe garagevloer. Een ruwe garagevloer is geen ideale ondergrond voor vloerverf, aangezien het eindresultaat er niet netjes strak en glad uit zal zien en de ruwe stukken ook na het aanbrengen van vloerverf of coating slecht schoon te maken en te onderhouden zijn. Dat is natuurlijk niet wat u wilt als u uw garagevloer gaat verven of coaten. Gelukkig kunt u de ruwe garagevloer relatief eenvoudig zelf weer glad en vlak maken.

Zoals bij alle verfklussen moet u ook uw garagevloer goed voorbereiden voordat u hem kunt verven. Is er na het stofvrij maken en ontvetten van de garagevloer sprake van een licht ruwe garagevloer, dan kunt u hem schuren met een diamantschuurmachine. Deze kunt u huren bij een gereedschapsverhuurbedrijf.

De zeer ruwe garagevloer voorbereiden

Voor een zeer ruwe of oneffen garagevloer of een garagevloer waarin zich grotere gaten en scheuren bevinden is schuren echter niet voldoende. Wij adviseren u dan ook om op de zeer ruwe garagevloer eerst een schraplaag aan te brengen. Een schraplaag bestaat uit 2 componenten: epoxyhars en een vulstof. Deze 2 componenten dient u eerst goed met elkaar te vermengen. Is dat gebeurd, dan brengt u de schraplaag aan op de ruwe garagevloer. De schraplaag heeft een zelfnivellerende werking, waardoor hij gaten, scheuren en oneffenheden netjes uitvult. Dat levert een gladde en vlakke garagevloer op die u vervolgens als ondergrond voor vloerverf of voercoa ting kunt gebruiken.

Bij het mengen en aanbrengen van de schraplaag op uw ruwe garagevloer is het wel belangrijk dat er in die laag geen luchtbellen ontstaan. Luchtbellen voorkomt u door de schraplaag rustig te mengen. Mengen kunt u het beste machinaal doen, maar wel met de boormachine op de laagste stand. Bent u er na het aanbrengen van de schraplaag niet helemaal zeker van dat alle luchtbelen verdwenen zijn, ga dan nog even met een prikrol over de schraplaag. Zo verwijdert u eenvoudig alle eventueel tijdens het mengen of aanbrengen onstane luchtbelletjes.

Vragen over uw ruwe garagevloer?

Hebt u na het lezen van dit artikel nog vragen over uw ruwe garagevloer of over het mengen en aanbrengen van een schraplaag? Neem dan voordat u aan de slag gaat even contact op met Epoxywinkel.nl. Onze medewerkers helpen u graag bij het bereiken van het mooiste, strakste resultaat!