Ondergrond en garagecoating, een goede voorbereiding scheelt veel problemen

De ondergrond is bij een garagecoating heel belangrijk. Een ondergrond die in slechte staat verkeert of niet op de juiste manier is voorbereid, kan namelijk veel problemen geven met de hechting van de garagecoating, waardoor deze snel weer loslaat of gaat bladderen.

Ondergrond garagecoating schoonmaken

De ondergrond waarop de garagecoating wordt aangebracht dien schoon, droog en stof- en vetvrij te worden gemaakt. Dit doet u met een bezem, een stofzuiger en voor vetvlekken lauw water met zeep of ammoniak. Over het verwijderen van vetvlekken leest u meer in ons artikel over het ontvetten van de ondergrond.

Ondergrond garagecoating repareren

Na het schoonmaken controleert u hoe de ondergrond voor de garagecoating erbij ligt. Zitten er kieren, scheuren, gaten, kuiltjes of andere beschadigingen in, dan dient u deze eerst te repareren. Dit kunt u doen met staalplamuur of polyesterplamuur. Grote beschadigingen pakt u aan met epoxymortel. Gebruik geen kit of egaline om gaten te dichten, aangezien deze middelen een zeer lange droogtijd hebben en bovendien niet poreus genoeg zijn om de garagecoating goed te laten hechten.

Ondergrond garagecoating schuren

Bij erg ruwe vloeren kan het nodig zijn de vloer te schuren met een handbetonschuurmachine of een diamantslijpmachine. Deze gereedschappen bieden ook uitkomst als de garagevloer juist te glad is. Dit kunt u controleren door wat water op de vloer te druppelen. Als de druppels als parels op de vloer blijven liggen, is de vloer te glad. Let bij betonvloeren ook op tekenen van betonrot. Hoe u betonrot kunt herkennen en aanpakken, leest u in ons artikel over betonrot in garagevloeren.

Ondergrond garagecoating primer aanbrengen

Bij sterk zuigende ondergronden is het nodig om eerst een primer aan te brengen voordat u de garagecoating aanbrengt. Deze primer kunt u zien als een soort grondverf, die de zuigende werking van de vloer vermindert.

Tot slot is het natuurlijk erg belangrijk dat u met de juiste producten werkt. U kunt niet op elke ondergrond elke garagecoating aanbrengen. Bepaal dus eerst met behulp van ons stappenplan welk product voor uw ondergrond het juiste is. Onze medewerkers helpen u hier ook graag mee, en zij beantwoorden ook graag andere vragen die u mogelijk nog hebt over ondergronden en garagecoatings.