Uw magazijnvloer verven, waarom zou u?

Het magazijn is voor veel bedrijven de sluitpost als het aankomt op opknapwerkzaamheden. En de magazijnvloer wordt helemaal vaak vergeten. Maar al te vaak bestaat deze uit kaal beton. Dat is jammer, want er valt veel te winnen als u uw magazijnvloer voorziet van een mooie verflaag, al is het maar een transparante coating.

De belangrijkste reden voor het verven van de magazijnvloer vinden we bij Epoxywinkel.nl het onderhoudsgemak. Een kale betonvloer schoonmaken is nu eenmaal een heel stuk lastiger dan het schoonhouden van een magazijnvloer die een mooie gladde verflaag heeft. Zeker als er in uw magazijn veel vet en vloeistoffen op de grond terechtkomen is het verven van uw magazijnvloer geen overbodige luxe.

De duurzaamheid van uw magazijnvloer

Doordat een magazijnvloer over het algemeen erg zwaar belast wordt, is hij onderhevig aan flinke slijtage en het risico op beschadigingen. Ga maar na: in de meeste magazijnen lopen niet alleen veel medewerkers rond, maar wordt er ook regelmatig geschoven met pallets, stellingkasten en kisten en rijden vorkheftrucks af en aan. Een betonnen magazijnvloer kan deze belasting een tijdje weerstaan, maar daar zit een grens aan. Door de magazijnvloer met een coating te beschermen stelt u het moment uit waarop de vloer zo beschadigd is dat hij moet worden vervangen. En treedt er uiteindelijk slijtage of beschadiging op, dan is de kans groot dat dat alleen de verflaag betreft en is een nieuwe coating ook zo aangebracht.

De magazijnvloer als visitekaartje

Vraag u tot slot eens af welke indruk klanten en leveranciers van uw magazijn krijgen als er alleen een kale betonnen vloer ligt. Misschien komen er niet veel klanten in uw magazijn, maar leveranciers komen enkele malen per week in aanraking met uw magazijnvloer. U wilt toch wel dat ze de indruk krijgen van een bedrijf waar alles netjes op orde is? Het verven van de magazijnvloer kan ook daaraan bijdragen.

Wilt u dus een magazijnvloer die eenvoudig te onderhouden is, lang meegaat en er mooi uitziet? Dan kunt u toch beter afscheid nemen van de kale betonvloer. U zult zien: als u de magazijnvloer eenmaal geverfd hebt zult u er niet alleen zelf erg blij mee zijn, ook de magazijnmedewerkers zullen met meer plezier in uw magazijn aan het werk zijn!