gietvloer afbeelding

Leefbeton

Leefbeton

Leefbeton is een decoratieve afwerkingsstuc. In verschillende kleuren leverbaar. Het product bestaat uit een mengsel van speciaal geselecteerde minerale grondstoffen met hars. Leefbeton kan aangebracht worden op nagenoeg alle ondergronden. Door de hydrofobe eigenschappen is het materiaal zeer geschikt voor zowel vloeren als muren, werkbladen, douches, trappen etc. Aan te brengen in minimale dikte van 1-3 mm in 2 lagen met behulp van een spaan.

Geschikt als waterdichte of als decoratieve afwerking.

De volgende eigenschappen maken van Leef Beton een uniek product:

 1. Watervast
 2. Slijtvast
 3. Naadloos
 4. Hygiënisch

 

Watervast

Door de unieke samenstelling en afwerking is het zeer sterk en bovendien watervast. Dankzij deze combinatie zijn er vele mogelijkheden en wordt Beton Ciré steeds vaker toegepast in badkamers en keukens. Raadzaam is om te vermijden dat er plekken ontstaan waar langere tijd water op blijft staan. Water, in combinatie met zeephoudende producten, kan na langere tijd ingewerkt te hebben de bescherming laag aantasten. 

Slijtvast

Leef-Beton is een sterke, slijtvaste stuc die vanwege de cementbasis duurzamer is dan stucwerk op kalkbasis. Om er voor te zorgen dat het krasbestendig en water- en vuilwerend is wordt er een coating aangebracht. Dankzij de coating is Leef-Beton zelfs geschikt in de keuken als aanrechtblad. Deze coating zorgt er voor dat het stucwerk tot wel 16 uur lang beschermd is tegen o.a. aceton, thee, koffie en wijn. 

Naadloos

Leef-Beton is watervast, slijtvast en heeft in tegenstelling tot tegels geen voegen. In de douche is dit een enorm pluspunt. Er zijn namelijk geen voegen die vochtig blijven en gevoelig zijn voor schimmels. De muren zijn makkelijk schoon te houden waardoor schimmel geen kans krijgt. 

Hygiënisch

Bacteriën en schimmels kunnen moeilijk hechten op het oppervlakte van Leef-Beton. Het is namelijk een alkalische vloer- en wandafwerking.
Dat houdt in dat het van zichzelf al schimmelwerend is en bacteriën zullen zich hier niet thuis voelen. Buiten dit wordt er nog een extra coating aangebracht. Dit maakt Leef-Beton een uiterst hygiënische afwerking voor uw badkamer. Een bijkomend voordeel is dat u geen last meer heeft van schadelijke restproducten van de gebruikelijke schoonmaakproducten.

PDF icon Brochure Leef Beton

PDF icon Handleiding Leef Beton

PDF icon Onderhoudswijzer

6 artikel(en)

per pagina

 • Leefbeton pakket 5 m2

  € 235,95

  Wij bieden u een unieke cementgebonden mortel die toepasbaar is in iedere ruimte. Door de flexibilit...

 • Leefbeton pakket 10 m2

  € 459,95

  Wij bieden u een unieke cementgebonden mortel die toepasbaar is in iedere ruimte. Door de flexibilit...

 • Leefbeton pakket 20 m2

  € 875,95

  Wij bieden u een unieke cementgebonden mortel die toepasbaar is in iedere ruimte. Door de flexibilit...

 • RV - Polish

  € 49,95

  RV-POLISH (houdt de laklaag in topconditie)...

 • RV - Clean

  € 49,95

  RV-CLEAN (veilige, glans neutrale reiniger)...

 • RV - Strip

  € 49,95

  RV-STRIP (verwijdert oude polishlagen)...

6 artikel(en)

per pagina

partners epoxywinkel.nl