De houdbaarheid van betonverf toegelicht

Betonverf is niet onbeperkt houdbaar, maar dat betekent niet dat u betonverf altijd direct na aanschaf moet verwerken, of dat u geopende blikken waarvan u maar een klein beetje hebt gebruikt direct weg moet gooien.

Net als bij andere verfproducten is er bij betonverf een uiterste houdbaarheidsdatum van kracht. Na die datum kan de fabrikant de eigenschappen van de betonverf niet meer garanderen. Gelukkig is de houdbaarheid van de meeste betonverfproducten erg ruim, waardoor u betonverf jaren kunt bewaren.

Dat betonverf een lange houdbaarheid heeft, is vooral handig wanneer u wat van de originele verf wilt bewaren voor het achteraf repareren van kleine of grotere beschadigingen aan de verf. U kunt daarvoor natuurlijk ook een nieuw blik betonverf kopen, maar de kans dat de kleur van die nieuwe verf niet precies hetzelfde is als het origineel is dan wel aanwezig.

Wilt u zeker weten dat betonverf goed blijft tot aan de houdbaarheidsdatum die op het blik vermeld staat, dan is het belangrijk om een paar voorzorgsmaatregelen in acht te nemen bij het opbergen van de betonverf:

  • Bewaar betonverf altijd vorstvrij
  • Maak de rand van geopende blikken betonverf schoon alvorens het deksel goed vast te slaan
  • Bewaar blikken betonverf altijd ondersteboven en keer ze af en toe om