Hechtlaag primer garagecoating

Een hechtlaag of primer onder een garagecoating. Is dat nou echt nodig? Veel mensen vragen het zich af. Het lijkt namelijk nogal dubbel werk om de vloer eerst voor te behandelen met een primer of hechtlaag, zeker als de vloer niet oneffen is en er geen beschadigingen in zitten. Toch kan het ook in dat soort gevallen een goed idee zijn om toch een primer of hechtlaag aan te brengen voordat u de garagecoating gaat aanbrengen.

Wat doet een hechtlaag of primer?

Een hechtlaag of primer voor garagecoating werkt op een soortgelijke manier als grondverf voor hout of primer voor metaal. Het zorgt er namelijk voor dat vloeren minder poreus worden, wat vooral bij nieuw gestorte betonvloeren een uitkomst is. Deze hebben van nature namelijk een zuigende werking, en als u de garagecoating er rechtstreeks op aan zou brengen, zou deze in de vloer trekken. De primer of hechtlaag vormt een filmlaag die dat voorkomt. De primer of hechtlaag onder de garagecoating zorgt er bovendien voor dat het vloeroppervlak nog steviger wordt, doordat hij diep doordringt in de poriën van de ondervloer.

Hechtlaag of primer over bestaande vloer aanbrengen

Nog een reden om een hechtlaag of primer aan te brengen is dat deze ervoor zorgt dat de garagecoating de hechting van de garagecoating aan de ondervloer bevordert. Daardoor kunt u een primer of hechtlaag in veel gevallen ook aanbrengen over een bestaande en reeds behandelde vloer. Dat kan u veel tijd en moeite schelen, omdat u de vloer dan niet eerst helemaal kaal hoeft te schuren. Een primer of hechtlaag over bestaand schilderwerk heen aanbrengen is echter niet in alle gevallen mogelijk, laat u dus voordat u aan de slag gaat eerst goed informeren!

Hechtlaag en primer: meer informatie

Epoxywinkel adviseert haar klanten om indien mogelijk altijd te kiezen voor het aanbrengen van een hechtlaag of primer als basis voor de garagecoating. Dit vanwege het eindresultaat dat als gevolg van de hechtlaag of primer veel gladder en strakker zal zijn. De garagecoating zal bovendien langer mooi blijven en minder snel slijten wanneer u hem over een primer of hechtlaag aanbrengt. Hebt u nog vragen over het aanbrengen van een hechtlaag of primer als basis voor een garagecoating? Onze experts geven u graag antwoord! Neem dus gerust even contact met ons op, bij voorkeur voordat u uw bestelling doet. Dan weet u zeker dat u straks het juiste product in huis hebt voor deze klus!