Goedkope dekkende vloerverf, over prijs en kwaliteit

Er zijn nogal wat verschillende soorten en merken vloerverf op de markt, en tussen de verschillende varianten en leveranciers zijn de prijsverschillen erg groot. Dat kan verwarrend werken bij het kiezen van een goede vloerverf. Bent u op zoek naar een goedkope dekkende vloerverf, dan is het goed om u eerst een paar dingen te af te vragen over vloerverf en de toepassing ervan.

Vloerverf is een product dat uit veel verschillende stoffen is opgebouwd. Zo zijn er vulmiddelen, oplosmiddelen en pigmenten in verwerkt, maar zitten er ook hulpstoffen in voor bijvoorbeeld het verkorten van de droogtijd of het verlengen van de houdbaarheid. Voor de prijs is vooral de verhouding tussen de ingrediënten van belang. Die bepaalt namelijk de totale kwaliteit van de vloerverf. In vloerverf van mindere kwaliteit kunnen bijvoorbeeld minder pigmenten zitten, waardoor de vloer na het aanbrengen van de verf sneller kan verkleuren onder invloed van direct zonlicht. Er kan ook meer water in de vloerverf zitten, waardoor de vloerverf dunner is en u er voor hetzelfde resultaat meer van nodig hebt dan bij een product waar minder water in zit en dat in één keer dekt.

Goedkope dekkende vloerverf, een kwestie van kiezen

Goedkope dekkende vloerverf van mindere kwaliteit kan een prima oplossing zijn als u de vloerverf wilt aanbrengen in een ruimte waar het uiterlijk van de vloer niet zo belangrijk is. Een rommelschuurtje bijvoorbeeld, of een zolderkamer waar u bijna nooit komt. Wilt u echter goedkope dekkende vloerverf en is de uitstraling van de vloer alsmede de slijtvastheid, krasbestendigheid en duurzaamheid belangrijk voor u, dan kunt u beter voor de variant kiezen die de beste prijs-kwaliteit verhouding biedt. Deze zijn over het algemeen wat duurder, maar doordat de onderlinge verhouding van ingrediënten beter in balans is, hebt u er vaak minder van nodig om een optimale dekking te bereiken. Op de lange termijn zijn deze duurdere verven dus juist goedkoper.

Wilt u advies over het vloerverfproduct dat het meest geschikt is voor uw situatie, kijk dan even in het stappenplan van Epoxywinkel.nl. U hoeft namelijk niet altijd het duurste product te kiezen om een goede prijs-kwaliteitverhouding te bereiken!