Door de drukte kan de bezorging van je pakketje langer duren dan je van ons gewend bent. Meer informatie

Gietvloer: materialen en prijsberekening

Een gietvloer zelf aanbrengen is met behulp van ons praktische stappenplan en alle benodigde producten, vrijwel door iedereen die een beetje handig is, te realiseren. U vindt alle producten voor een doe-het-zelf gietvloer in ons assortiment, die u met een paar eenvoudige muisklikken online bestelt. Ook voor het repareren van de ondergrond en voor gereedschappen kunt u bij ons terecht. Uw gietvloer kan in vele RAL-kleuren worden aangelegd. Wij bezorgen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk op elk gewenst adres.

Bespaar veel geld met een doe-het-zelf gietvloer

U kunt veel geld besparen als u beslist zelf een gietvloer aan te brengen, bovendien profiteert u bij ons ook nog eens van scherpe prijzen. De kostenbesparing van een gietvloer zelf aanleggen kan wel oplopen tot bedragen tussen 40 euro en 80 euro per vierkante meter. Dat is snel verdiend. En aanleggen is gemakkelijk als u van ons stappenplan volgt.

Epoxywinkel biedt u 3 verschillende opties

  1. Gietvloer bestellen per blik
  2. Gietvloer pakket per m2
  3. Gietvloer laten leggen door een professional

U heeft bij Epoxywinkel de mogelijkheid om de gietvloer per blik te bestellen of per pakket op basis van het aantal vierkante meters. Indien u voor laatste optie kiest, kunt u het aantal vierkante meters invullen en de gewenste kleur selecteren. Eventueel kunt u vervolgens nog aanvullende opties vermelden. Bij deze bestelmethode bent u extra voordelig uit.

Wij bieden u een compleet pakket voor een gietvloer aan, al vanaf een prijs van 35 euro per m2. U kunt met behulp van de prijscalculator meteen de volledige prijs van uw gietvloer berekenen. Het pakket bestaat uit voldoende materiaal om een gietvloer aan te leggen, op basis van het aantal vierkante meters dat u opgeeft. De coatings worden bovendien per laag op maat in verschillende blikken verpakt. Bereken meteen hoe voordelig het is!

Bereken snel de prijs van uw gietvloer pakket

De gietvloer calculator is een handig middel om simpel en snel de prijs van een compleet gietvloerpakket te berekenen. U hoeft slechts drie stappen te volgen om de kosten te berekenen. Eerst geeft u de oppervlakte van de ruimte aan. Vervolgens selecteert u het type ondergrond om daarna alleen nog maar de keuze tussen Solo- of Betonlook gietvloer te maken en de kleur te kiezen. Voor het bepalen van de kleur zijn RAL-kleurkaarten beschikbaar, wij adviseren u die te gebruiken.

Gietvloer laten aanbrengen door professional

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van een gietvloer laten aanbrengen? Maak nu gebruik van onderstaand formulier en ontvang voorstellen op maat van jouw woning van erkende professionals uit jouw regio. Prijzen, realisaties, termijnen, … vergelijken was nog nooit zo makkelijk. Deze dienst is volledig vrijblijvend en zonder aankoopverplichting.

Soorten gietvloeren

Solo gietvloer

Met een Solo gietvloer wordt een vloer bedoeld die uit één kleur bestaat. Hiermee wordt een modern en strak geheel gecreëerd met een naadloze afwerking en een ruimtelijk effect. Ontdek meer over de kleuren van een Solo gietvloer.

Betonlook gietvloer

Een betonlook gietvloer komt op basis van twee kleurtinten tot stand, daardoor wordt er een gemêleerd effect aan de uitstraling gegeven. De vloer oogt levendig en heeft een modern karakter. Ontdek meer over de kleuren van een Betonlook gietvloer.

Inhoud van een gietvloer pakket

Bij het bestellen van een gietvloer pakket krijgt u alles geleverd wat u nodig heeft voor het aanleggen van de vloer. Dat betekent dat niet alleen dat het vloermateriaal tot de inhoud behoort, maar ook gereedschappen. In het pakket zitten onder andere kwasten, rollers, handschoenen, emmers en een spaan. Voor iedere stap in het proces van de doe-het-zelf gietvloer krijgt u het juiste materiaal dat u helpt tot een perfect resultaat te komen.

Instructies aanleggen gietvloer

Hieronder vindt u een stappenplan hoe u een gietvloer aan moet leggen:

Stap 1: voorbereiden van de ondergrond

Het is belangrijk om de ondergrond voor te bereiden voor u de gietvloer aanbrengt. Wij raden u aan om de gietvloer aan te brengen op een vlakke ondergrond. Verf- en lijmresten kunt u wegschuren en voor scheuren en oneffenheden adviseren wij een schraplaag of polyester- of staalplamuur. Voor echte gaten wordt EP Mortelmix 703 aangeraden, deze kunt ook bij ons bestellen.

Het is tevens van belang dat de ondervloer vet- en stofvrij is. Stofzuig uw vloer om deze stofvrij te maken en verwijder vetvlekken met een mengsel van ammoniak en water.

Stap 2: hechtlaag aanbrengen

Op de ondergrond brengt u met een primer een hechtlaag die zorgt voor versteviging en verzegeling.  U brengt de Primer Ultimizer aan op een zandcementdekvloer of betonvloer. Indien u een ondervloer van anhydriet heeft, brengt u de Primer X300 aan.

Stap 3: Breng de schraplaag aan

Na droging van de primer dient u de schraplaag aan te brengen. Deze laag kunt u aanbrengen met een vlakspaan. Hoe dik u de schraplaag aan moet brengen hangt af van de ruwheid van de vloer. De schraplaag droogt bij 20 graden in ongeveer 18 uur. Zodra de laag droog is, kunt u overgebleven oneffenheden wegschuren en scheurtjes opvullen met staalplamuur.

Stap 4: Meng de componenten met elkaar

Vrijwel al onze gietvloeren bestaan uit twee componenten,  de basis (A) en de verharder (B). Deze componenten dient u met elkaar te mengen met een reguliere boormachine en mengstaaf.  Als eerste moet u de basis goed oproeren, vervolgens kunt u de verharder toevoegen. Op die manier ontstaat er een egaal mengsel, dit kunt overgieten in de verwerkingsemmer. Roer dit nog een keer door en dan kunt u beginnen met het aanbrengen van de vloer.

Stap 5: Aanbrengen van de vloer

U dient de vloer eerst langs de randen aan te brengen en daarna over de rest van de vloer. Giet het mengsel in een strook op de vloer en verdeel het met een spaan. Let erop dat de strook niet te breed wordt, u moet er namelijk nog wel met de spaan bij kunnen.

Als u het mengsel met de spaan verdeelt, kunt u voor een mooie egale vloer de spaan het beste een beetje schuin houden zodat de gietlaag niet te dik blijft. Na het verdelen met de spaan adviseren wij om direct de luchtbelletjes te verwijderen. Dit doet u door met een ontluchtings- of stekelroller over het vloeibare mengsel te gaan.

Stap 6: PU aflaklaag aanbrengen

Om uw gietvloer optimaal te beschermen en om een mooie zijdematte afwerking te krijgen, brengt u nog de PU Strong Topcoat 2k aan (meegeleverd bij uw bestelling bij pakket keuze). Deze toplaag is transparant of met pigment.

U heeft bij het aanbrengen van de topcoat het volgende nodig: kwast, emmer, mengstaaf en microvezelrollers. Roer de inhoud van het blik 1 minuut op. Vervolgens dient u de roller in de vloeistof te dopen en goed kruislings nat in nat afrollen. Daarna kunt u de topcoat in de breedte aanbrengen en in de lengterichting uitrollen. Verdeel het nauwkeurig om een goed gesloten laag te maken. Om een optimaal resultaat te krijgen adviseren wij u om onderhands en gelijkmatig na te rollen met een schone roller voor het beste resultaat.

Let op: tijdens het aanbrengen van de topcoat mag de luchtvochtigheid niet hoger dan 75% zijn.

Een uitgebreide beschrijving van de aanleg van een gietvloer vindt u in het onderstaande document: