Gietvloer doe het zelf: Bestel online alle benodigdheden

Een gietvloer doe het zelf legt u gemakkelijk aan met de producten van Epoxywinkel.nl. Of u nu een klusser in hart en nieren bent of een minder ervaren doe het zelver: met de stap-voor-stap handleiding lukt het aanleggen van de gietvloer altijd. Naast de leuke uitdaging van het zelf aanbrengen van de gietvloer, scheelt het ook aanzienlijk in de kosten wanneer u kiest voor een doe het zelf gietvloer. Bij Epoxywinkel.nl vindt u alles om uw woon- of winkelruimte zelf te voorzien van een moderne, strakke, naadloze en onderhoudsvriendelijke gietvloer. De doe het zelf gietvloeren van Epoxywinkel.nl zijn bovendien verkrijgbaar in meer dan 300 kleuren waardoor uw kleur er altijd bij zit. Kies hieronder meteen uw benodigde materialen.

De materialen voor het aanbrengen van een doe het zelf gietvloer zijn heel eenvoudig via onze webshop te bestellen en worden netjes bij u aan de deur afgeleverd.

Gietvloer doe het zelf pakket

Bij de keuze voor gietvloer doe het zelf kunt u bij ons alle producten los bestellen, maar het is natuurlijk nog gemakkelijker om voor een compleet vloerpakket te kiezen. Bij de vloerpakketten voor een doe het zelf gietvloer zijn alle benodigde materialen en gereedschappen erin opgenomen. Bovendien kunt u eenvoudig berekenen wat de kosten zijn door van de prijscalculator gebruik te maken. In elk geval levert de keuze voor een gietvloer doe het zelf een grote besparing op, want u betaalt alleen de kosten van het materiaal en andere benodigdheden.

Wilt u meer specifieke informatie over onze doe het zelf gietvloeren, kijkt u dan even rond op de website. Heeft u daarna nog vragen of opmerkingen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen, via de mail: info@epoxywinkel.nl of telefonisch: 0900- 11 11 567.

Epoxywinkel biedt u 3 verschillende opties

 1. Gietvloer bestellen per blik
 2. Gietvloer pakket per m2
 3. Gietvloer laten leggen door een professional

Handig om te weten voordat u begint

Wanneer u een gietvloer zelf wilt gaan aanleggen, dient u met een aantal zaken rekening te houden. Lees voordat u begint altijd de bijgeleverde handleiding door en eventueel de productinformatiebladen op onze website. Hoewel al onze producten vrij zijn van oplosmiddelen en onschadelijk voor u en uw omgeving, dient u toch kinderen en huisdieren uit de buurt te houden. Let er tevens op dat het in de ruimte waar de gietvloer wordt aangebracht minimaal 12 graden is en maximaal 25 graden.

Welke overige materialen heeft u nodig?

De volgende materialen heeft u nodig om een gietvloer aan te brengen:

 • Zachte bezem en/of stofzuiger
 • Regelbare boormachine
 • Een steel om de roller aan te doen
 • 25 cm pluisvrije vachtroller
 • Platte kwast
 • Beschermende kleding en handschoenen
 • Mengstaaf
 • Emmers voor het aanbrengen van primer en coating
 • Vlakspaan
 • Twee microvezelrollers voor aanbrengen van de toplaag
 • Afplaktape

 

Om een gietvloer goed te kunnen aanbrengen heeft u een 25 cm pluisvrije vachtroller nodig. Omdat de rollers moeilijk uit te spoelen zijn, raden wij u aan om voor elke laag een nieuwe roller te gebruiken. Hetzelfde geldt voor de gebruikte kwasten. Bij Epoxywinkel.nl bieden we ook complete applicatiepakketten aan zodat u altijd het juiste materiaal in huis heeft om uw vloer strak en glad aan te brengen. Bekijk deze hier.

Stappenplan aanbrengen gietvloer

Hieronder volgen in een beknopt overzicht de opeenvolgende stappen voor het correct en strak aanleggen van een gietvloer. Voor de uitgebreide handleiding kunt u hier terecht.

Stap 1: Ondergrond voorbereiden

Veeg of stofzuig de ondergrond en maak een mengsel van ammoniak met lauwwarm water. Verwijder hiermee de eventuele vetplekken en spoel de ondergrond goed na. Ook kunt u eventueel kleine beschadigingen opvullen met een polyesterplamuur. Uw ondergrond dient ook vloeistofdicht gemaakt te worden. Dit kunt u doen door naden langs plinten of verwarmingsbuizen af te dichten met een acrylaatkit.

Stap 2: Breng de primer aan

Om de ondergrond te laten hechten met de gietvloer dient u een primer aan te brengen. Afhankelijk van uw soort ondergrond moet u een of twee lagen primer aanbrengen.

Stap 3: Breng de schraplaag aan

Om de ondergrond volledig glad, strak en vlak te krijgen, brengt u een schraplaag aan. Deze laag vult oneffenheden op en zorgt er voor dat uw gietvloer goed hecht. Deze laag dient minimaal 18 uur drogen alvorens verdere verwerking mogelijk is.

Stap 4: Controleer de ondervloer

Na het drogen van de schraplaag moet u de vloer inspecteren op poreuze vlakken en of deze volledig glad is. Oneffenheden kunt u gemakkelijk wegschuren, kleine poreuze plekken kunt u opvullen met staalplamuur. Grote plekken vult u op met een nieuwe schraplaag. Overigens dient u dan wel de 18 uur droogtijd weer in acht nemen. Verdeel de vloer met tape in vlakken. Maak elk vak zo groot dat dit precies het aantal vierkante meters bedraagt die u in een keer kunt bewerken met een gietvloer set.

Stap 5: Gietvloerproducten mengen

Een gietvloer van Epoxywinkel.nl bestaat altijd uit twee componenten. Het op een juiste manier mengen van deze producten is essentieel voor de kwaliteit van het eindresultaat. Meng de gietvloerproducten altijd machinaal met een regelbare boormachine en een mengstaaf. Roer het basismateriaal goed op en voeg vervolgens de verharder toe en meng dit twee minuten. Op die manier ontstaat een egaal mengsel en giet dit over in de verwerkingsemmer. Roer het nog een keer door en verwerk het binnen 15 minuten.

Stap 6: Aanbrengen van de gietvloer

Breng de gietvloer gelijkmatig aan. Houdt daarbij de volgende zaken in ogenschouw:

 • Begin altijd bij de randen en giet het materiaal zo op de vloer dat er een niet al te brede strook ontstaat die u met de kam of spaan goed kunt verdelen.
 • Verdeel het zo egaal mogelijk en houdt daarbij de spaan iets schuin. Gebruik de eerder gemaakte vakken om de juiste dikte van de laag te bepalen
 • Mocht u een getande kam of spaan gebruiken, rol de gietvloer dan meteen na met een stekelroller.

Stap 7: Aanbrengen van de topcoating

Om uw vloer te beschermen tegen krassen, verkleuring en beschadigingen dient u nog een topcoating aan te brengen. Roer het product 1 minuut met de boormachine op. Giet daarna het materiaal in een schone emmer en rol hem grondig af aan het afrolrek. Maak eerst dwarse banen en rol het daarna in de lengte uit. Doe dit uiterst voorzichtig en met weinig druk zodat er een streeploos geheel ontstaat.

Wilt u meer informatie over een gietvloer doe het zelf? Bekijk dan de uitgebreide handleiding van Epoxywinkel.nl.

Meer informatie

Wilt u meer specifieke informatie over onze doe het zelf gietvloeren, kijkt u dan even rond op de website. Heeft u daarna nog vragen of opmerkingen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen, via de mail: info@epoxywinkel.nl of telefonisch: 0900- 11 11 567.