Giethars

Giethars


Van het beschermen van je houten tafel tot het maken van epoxy kunst: giethars kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Bij Epoxywinkel.nl vind je niet alleen goedkope giethars van de hoogste kwaliteit, maar wij bieden ook epoxy kleuren, hulpmiddelen, tips en inspiratie voor het maken van Resin Art

Alles voor de doe-het-zelver
Hulp nodig? Bel met onze experts!
Inspirerende YouTube-video’s
Enkel A-merken
Binnen enkele dagen in huis
Hide Sidebar Foto-tabel Lijst
Pagina

Toon 1-15 of 46 resultaten

Hide Sidebar Foto-tabel Lijst
Pagina

Toon 1-15 of 46 resultaten

Hier kun je giethars voor gebruiken


Je kan de hars voor zowel praktische als decoratieve doeleinden gebruiken. Wij zetten een aantal ideeën voor je op een rij:1. Tafelblad beschermen tegen krassen


Je kunt jouw houten tafel eenvoudig tegen krassen beschermen door hier een laag transparante giethars over aan te brengen. Zo is je tafel gemakkelijk te onderhouden. Ook je keukenblad en andere meubels kun je voorzien van een beschermende coating.


2. Ingieten van kunst en dierbare voorwerpen


Wie graag creatief bezig is, moet zeker eens aan de slag gaan met giethars. Het is eenvoudig in gebruik en je kan er je eigen kunstwerk mee creëeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van het ingieten van een (dierbaar) voorwerp? Van bloemen tot munten: door een item in een transparant blok giethars te gieten, ontstaat een uniek decoratief object.


3. Een tafelblad met een marmerlook


Wist je dat je een marmerlook kan creëren met giethars? In onderstaande video leggen we je stap voor stap uit hoe je gemakkelijk zelf zo’n prachtige tafel maakt.

4. Maak zelf een River table


De bijzondere River table wordt steeds populairder. Deze tafel bestaat uit twee losse stukken hout en in het midden vloeit - als een rivier - gekleurd epoxy hars. Het is een ware eyecatcher voor je interieur en het mooie is: je kunt ‘m gemakkelijk zelf maken! Hoe je dat doet? Onze handleiding en tutorial vind je hier.


3 soorten 


Bij Epoxywinkel.nl vind je UV-bestendige giethars van hoge kwaliteit voor de laagste prijs.

 • Eenvoudig te gieten
 • Mooi te pigment met PourPoxy Pigments
 • UV-bestendig
 • Hecht eenvoudig op bijna elke ondergrond
 • Transparant
 • Geurarm
 • Zowel snelle als langzame uitharding beschikbaar

 


1. UV snel


 

 • Na ongeveer 16 uur hanteerbaar
 • Volledig uitgehard na 7 dagen
 • Geschikt voor gietingen tot 5 mm dik

 


2. UV traag


 

 • Toepassen tot een maximale inhoud van 15 liter
 • Na ongeveer 4 dagen hanteerbaar
 • Volledig uitgehard na 14 dagen
 • Geschikt voor gietingen van 0,5 - 4 cm dik

 


3. UV zeer traag


 

 • Na ongeveer 4 dagen hanteerbaar
 • Volledig uitgehard na 14 dagen
 • Geschikt voor gietingen tot 10 cm dik

 Ga naar alle gietharsen

Goedkope giethars


Wij produceren onze gietharsen in onze eigen fabriek en kunnen jou daarom de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs garanderen. Heb je hetzelfde product ergens goedkoper gezien? Neem dan contact met ons op! Wij passen niet alleen de prijs voor je aan, maar je ontvangt als dank voor je oplettendheid daar bovenop 10% korting op het product. Dat is onze beste prijsgarantie!


Resin Art


Resin Art is een verzamelnaam voor kunst gemaakt van epoxy. Zo kun je zelf sieraden, kunstwerken of tafelbladen maken van giethars. De mogelijkheden zijn eindeloos! Bovendien kun je giethars kleuren met kleurstoffen zoals PourPoxy Pigments. Meng de kleuren met elkaar of laat ze speels in elkaar overlopen en creëer zo een marmerlook. Wees creatief!


Diverse kleuren


Onze epoxy giethars is transparant, maar je kan deze zelf kleuren met onze pigmenten. Van prachtige metallic tinten tot sprekende RAL-pigmenten. Je kan de kleuren bovendien ook onderling mengen om het gewenste effect te bereiken.

 

Voordelen van epoxy pigment poeder


✔ 24 prachtige metallic kleuren
✔ Hoge kwaliteit
✔ Je hebt slechts 2 gram nodig voor 300 gram giethars
✔ Mengbaar met andere kleuren
✔ Zeer lang houdbaar
✔ Droogt niet uit
✔ Verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden (50 tot 1000 gram)Zo verwijder je luchtbellen


Je wil natuurlijk een egaal resultaat en luchtbellen in giethars vermijden. Gelukkig kun je deze eenvoudig verwijderen met een gasbrander. Ga na het aanbrengen van de laag giethars vluchtig over het oppervlak en je zal zien dat de bellen verdwijnen als sneeuw voor de zon.Hulpmiddelen voor giethars

 

Boot repareren met polyesterhars


Als je een polyester boot hebt, kun je deze repareren met polyesterhars. Polyester is gemakkelijk te verwerken en is bovendien goedkoop. Je kan polyesterhars gebruiken in combinatie met glasvezelmatten voor extra versteviging.

Let op: het is belangrijk om het laminaat luchtvrij te maken met behulp van een ontluchtingsroller. Zo voorkom je osmose.

 

Maak onderzetters van epoxy!


Maak je interieur persoonlijker en creëer je eigen epoxy giethars onderzetters. Het is gemakkelijk zelf te doen.


Benodigdheden


✔ Epoxy giethars (naar keuze):
UV snel : tot 5 mm dik
UV traag : tot 5 cm dik
UV zeer traag : tot 10 cm dik
✔ Kleurpigmenten Kleurpigmenten (naar keuze)
Mengbekers
✔ Mengspatels
✔ Gasbrander
✔ Siliconen mal voor onderzetters

In dit artikel vind je een overzichtelijk stappenplan. Zo kun je zelf aan de slag gaan met het maken van unieke onderzetters!