Garagevloer aangetast door betonrot?

Een garagevloer met betonrot is een heel slechte ondergrond voor vloerverf. Daarom dient de betonrot in de garagevloer verholpen te worden voordat u met verf of coating aan de slag gaat. Dat kunt u zelf doen, maar voor ernstig beschadigde vloeren is het beter om een vakman in te schakelen. Soms zal de hele garagevloer vervangen moeten worden om de betonrot afdoende aan te pakken.

Betonrot ontstaat in de kern van de garagevloer en tast dus van binnenuit de vloer aan. Daardoor wordt betonrot vaak pas ontdekt als de uiterlijke symptomen ervan al zichtbaar zijn. Betonrot in de garagevloer kunt u herkennen aan scheuren in de vloer, afgebroken stukken beton, afbrokkelende randen, rood- of bruinkleurige vlekken in de garagevloer en blootliggende verroeste bewapening.

Betonrot in de garagevloer repareren

Wilt u betonrot in uw garagevloer herstellen, dan verwijdert u eerst alle losse stukken beton en afgebrokkelde randjes. Ga hiermee door totdat u de ‘gezonde’ stalen bewapening kunt zien. Verroeste bewapening kunt u behandelen met een primer, zodat de roest wordt ingekapseld en de overige bewapening niet kan aantasten. Daarna kunt u de ontstane gaten in de garagevloer vullen met epoxymortel. Gebruik hiervoor geen egaline, aangezien deze een lange droogtijd nodig heeft en bovendien niet poreus genoeg is om vloerverf of coating op te laten hechten.

Door de reparatie van de betonrot in uw garagevloer is de kans groot dat de vloer oneffen wordt. Zorg dus na de reaparatie dat u de garagevloer goed vlak en glad maakt voordat u gaat verven of coaten. Hiervoor zijn verschillende methoden en middelen beschikbaar, lees voor een goede voorbereiding onze artikelen over de voorbereiding van de ondergrond elders op deze site.

Vragen over betonrot of garagevloeren?

Hebt u vragen over betonrot of uw garagevloer, dan staan onze deskundige medewerkers u graag bij met tips en adviezen. Zij kunnen u ook vertellen wanneer u het herstellen van betonrot in de garagevloer beter kunt overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf.