Door de drukte kan de bezorging van je pakketje langer duren dan je van ons gewend bent. Meer informatie

Waarom uw garagevloer verven?

Een garagevloer heeft vaak te lijden van vet, olie en vuil en stof van buitenaf dat door auto’s naar binnen wordt gereden. Voor al deze problemen kan vloerverf of vloercoating voor de garagevloer de oplossing vormen. Een vloercoating aanbrengen op de garagevloer beschermt hem namelijk duurzaam tegen deze en andere vormen van belasting en zorgt ervoor dat de garage er netjes uit blijft zien.

In de garage van een woning, waar meestal alleen de auto gestald wordt, is het uiterlijk van de garagevloer misschien niet zo van belang. In een garage die ook dienstdoet als werkplaats of hobbyruimte, is dat al anders. De garagevloer in dat soort garages moet op zijn minst bijdragen aan een nette, overzichtelijke werkomgeving. Ook onderhoudsgemak is voor de garagevloer in een werkplaats of hobbyruimte van belang. Morst u vloeistoffen, olie of chemicaliën dan wilt u tenslotte liever niet dat die in de ondergrond dringen en daar blijvende vlekken of beschadigingen veroorzaken.

Aan de slag met uw garagevloer

Bij Epoxywinkel.nl kunt u vloerverf en vloercoatings bestellen die geschikt zijn voor toepassing op de garagevloer. Ons assortiment bestaat uit producten die toepasbaar zijn in particuliere garages en producten voor de zakelijke markt. U kunt onze vloerverf en coatings voor de garagevloer zelf aanbrengen met roller en kwast. Dat bespaart u de moeite en de kosten van het inhuren van een vakman.

De garagevloer voorbereiden op het verven

Gaat u zelf met uw garagevloer aan de slag, dan is het wel belangrijk dat u de garagevloer op de juiste manier voorbereidt. Natuurlijk moet de vloer schoon, droog en stof- en vetvrij gemaakt worden, zoals bij elke andere schilderklus ook moet gebeuren. Controleer ook goed of de garagevloer niet is aangetast door betonrot, of anderszins beschadigd is. Repareer de vloer voordat u de coating aanbrengt. Een ruwe garagevloer dient eerst machinaal gladgeschuurd te worden. Bij erg oneffen garagevloeren is het nodig eerst een schraplaag aan te brengen, zodat het eindresultaat ook mooi strak wordt.

Wilt u uw garagevloer voorzien van een coating of een laag vloerverf, gebruik dan het stappenpan op deze site om het juiste product te kiezen. Hebt u daarna nog vragen, neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Zij geven u graag advies over de mogelijkheden en producten die er voor uw garagevloer beschikbaar zijn en kunnen al uw vragen beantwoorden.