Door de drukte kan de bezorging van je pakketje langer duren dan je van ons gewend bent. Meer informatie

Zo kunt u eenvoudig uw garagecoating mengen

Een garagecoating mengen voor gebruik is niet moeilijk, maar vereist wel een nauwkeurige aanpak. Te lang of te kort mengen, of op de verkeerde manier mengen, kan namelijk een negatieve invloed hebben op de hechting of het uiterlijk van de garagecoating. Zo kunt u in vijf stappen uw garagecoating op de juiste manier mengen:

Stap 1: de werkplek inrichten

Met name bij tweecomponenten garagecoating is het belangrijk dat de afzonderlijke componenten niet op de vloer terechtkomen. Dit kan namelijk ontsierende vlekken en zelfs zwakke plekken in de garagecoating veroorzaken. Meng uw garagecoating daarom altijd ergens anders dan in de ruimte waar u hem wilt aanbrengen, en zorg dat de vloer van uw werkplek goed is afgeplakt met behulp van bijvoorbeeld een stucloper of afdekfolie.

Stap 2: de garagecoating machinaal mengen

Bij tweecomponenten garagecoatings is het van groot belang om altijd te mengen met een verfmixer die u op een boormachine bevestigt. Gaat u garagecoating mengen met een roerstokje, dan kunt u namelijk niet met voldoende kracht of snelheid mengen als wanneer u het machinaal doet, en ook dat heeft invloed op het eindresultaat. Zet de boormachine wel op de laagste stand, want te snel mengen kan ervoor zorgen dat er luchtbellen ontstaan in de coating.

Stap 3: het basismateriaal van de garagecoating roeren

Het basismateriaal dient u in de originele verpakking te roeren. Houd daarbij exact de instructies op de verpakking of in de meegeleverde gebruiksaanwijzing aan voor het beste eindresultaat.

Stap 4: de verharder toevoegen en de garagecoating mengen

Voeg na het roeren van het basismateriaal alle verharder toe. Nu gaat u de twee componenten mengen, waarbij u de mengduur en andere menginstructies op de verpakking of de meegeleverde gebruiksaanwijzing ook weer exact opvolgt.

Stap 5: de garagecoating overgieten

Bent u klaar met garagecoating mengen, giet het mengsel dan direct over in een  emmer en ga aan de slag met het coaten van de vloer. Laat u de garagecoating na het mengen te lang staan, dan beïnvloedt dat het uiteindelijke resultaat. Precieze aanwijzingen over de verwerkingstijden van onze garagecoatings vindt u op de verpakking en in de meegeleverde gebruiksaanwijzing.

Meer informatie over garagecoating mengen

Gaat u een garagecoating aanbrengen en hebt u vragen over het mengen? Dan kunt u ook terecht bij onze deskundige medewerkers. Bel ons gerust, maar doet u dat liefst wel voordat u begint met de garagecoating mengen, gezien de korte verwerkingstijden van garagecoatings.