Garagecoating en hangar: een combinatie die werkt

Net als autobanden bevatten de banden van vlegtuigen weekmakers die de vloer in een hangar door de jaren heen flink aan kunnen tasten. Daarnaast is er ook in een vliegtuighangar sprake van een zware belasting van de vloer door het gewicht van de vliegtuigen en door vuil, vet, olie en chemicaliën. Als de vloer aan vernieuwing toe is, kunt u daarom het beste kiezen voor een garagecoating in de hangar.

Mooie en sterke garagecoating hangar

Een garagecoating is namelijk goed bestand tegen al deze vormen van belasting en tegen de weekmakers in de vliegtuigbanden. Daardoor is het aanbrengen van een garagecoating in de hangar een betaalbare en relatief eenvoudige, maar toch mooie oplossing. Een garagecoating in een hangar aanbrengen is geen moeilijke klus, maar door het grote vloeroppervlak en de intensieve voorbereiding van de vloer kan het wel een tijdrovend karwei zijn. Kunt u die tijd zelf niet missen, laat de garagecoating in uw hangar dan door een vakman aanbrengen.

Voorbereiden garagecoating hangar

Gaat u zelf een garagecoating in de hangar aanbrengen, zorg dan dat de hangarvloer op de juiste manier is voorbereid. Uitgebreide aanwijzingen over het op de juiste manier voorbereiden van een te coaten vloer vindt u in de desbetreffende artikelen op deze website. In het kort zijn de voorbereidingen die u moet treffen echter dezelfde als de voorbereidingen die u vor elke andere schilderklus zou treffen. Oude verflagen verwijderen door te schuren, oneffenheden en beschadigingen repareren en de vloer vet- en stofvrij maken zijn de belangrijkste elementen. Daarbij kan het ook nodig zijn om eerst een schraplaag aan te brengen als de vloer heel oneffen is, of een primer als de vloer heel poreus is.

Aanbrengen garagecoating hangar

Bij het aanbrengen van de garagecoating in de hangar is het vooral belangrijk dat u werkt in dunne lagen, die u steeds goed laat drogen voordat u de volgende laag aanbrengt. Let u wel op de u de garagecoating niet te lang laat drogen, anders hecht de volgende laag veel minder sterk, wat het eindresultaat niet ten goede komt en bovendien zorgt dat uw vloer minder lang meegaat. De vloer in een hangar moet onder alle omstandigheden veilig te belopen zijn, dus ook wanneer hij nat is. Om dat te garanderen kunt u door de bovenste laag garagecoating in de hangar een antislipmiddel mengen.

Meer informatie garagecoating hangar

Wilt u meer weten over het aanbrengen van een garagecoating in een hangar, of wilt u hulp bij de keuze van de juiste garagecoating? Lees dan de artikelen op deze site en maak gebruik van ons stappenplan. Komt u er niet uit, dan staan onze deskundige medewerkers graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt hen telefonisch of via de mail bereiken.