Waarom een garagecoating in uw drukkerij?

De vloer in een drukkerij krijgt veel te verduren: de zware machines en de inkt en chemicaliën waarmee gewerkt wordt, vormen een grote belasting voor de drukkerijvloer. Is uw drukkerij daardoor toe aan een nieuwe vloer of wilt u de bestaande vloer renoveren? Denk dan eens aan een garagecoating voor uw drukkerij.

Garagecoating drukkerij

Een garagecoating is een betaalbare en eenvoudige manier om de vloer van uw drukkerij weer een fris en nieuw uiterlijk te geven. Maar dat is niet de enige reden waarom een garagecoating in een drukkerij prima op zijn plaats is. Zeker de industriële garagecoatings van Epoxywinkel zijn heel sterk en daardoor minder gevoelig voor beschadiging als gevolg van mechanische of chemische belasting.

Garagecoating drukkerij voorbereiden

U kunt een garagecoating in uw drukkerij bovendien relatief eenvoudig zelf aanbrengen. Als u de juiste voorbereidingen treft is het aanbrengen van een garagecoating in de drukkerij zelfs een fluitje van een cent. Die voorbereiding begint met het verwijderen van bestaande verflagen, het repareren van beschadigingen en het uitvullen van oneffenheden. Zitten er grote beschadigingen in de vloer, dan dient u deze te repareren. Bij een erg oneffen vloer is het nodig om eerst een schraplaag aan te brengen.

Garagecoating drukkerij aanbrengen

Nadat u vervolgens de vloer stof- en vetvrij hebt gemaakt, kunt u beginnen met het aanbrengen van de garagecoating. Werk daarbij in meerdere dunne lagen voor het mooiste resultaat en laat elke laag lang genoeg drogen om de volgende laag goed te laten hechten. Aanwijzingen over de droogtijd van garagecoating vindt u op het blik en in de meegeleverde gebruiksaanwijzing, maar ook in ons artikel over dit onderwerp.

Extra veilige garagecoating drukkerij

Voor extra veiligheid is het handig om in de bovenste laag van de garagecoating die u in de drukkerij aanbrengt een antislipmiddel toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat de drukkerijvloer ook onder natte omstandigheden veilig beloopbaar is en voorkomt op die manier gevaarlijke situaties en vervelende ongelukken.

Meer informatie over garagecoating drukkerij

Wilt u meer informatie over het aanbrengen van een garagecoating in uw drukkerij, of over de voorbereiding van de vloer? Bladert u dan eens door onze artikelen over garagecoatings. Kunt u daarin niet de informatie vinden die u zoekt, dan bent u welkom om contact op te nemen met onze deskundige medewerkers. Zij hebben jaren ervaring met het aanbrengen van garagecoatings op alle soorten vloeren en kunnen u dus precies vertellen hoe u deze klus aanpakt en welke garagecoating voor uw drukkerij de beste keuze is.