Hoe lang kun je garagecoating eigenlijk bewaren?

In de meeste gevallen wordt een garagecoating vrij snel na aankoop gebruikt. Maar er zijn situaties te bedenken waarin het handig is om de garagecoating te bewaren voor later gebruik. Gelukkig kan dat, in elk geval voor een tijdje. Want net als alle andere verfproducten heeft ook garagecoating een uiterste houdbaarheidsdatum.

Garagecoating bewaren voor toekomstig gebruik

De garagecoating bewaren kan handig zijn als u het coaten van de vloer nog even uit wilt stellen, bijvoorbeeld omdat de vloer van uw nieuwe garage nog niet gestort is, of omdat hij nog niet optimaal is voorbereid. Maar ook als u garagecoating van precies dezelfde kleur wilt achterhouden om in de toekomst eventuele herstelwerkzaamheden uit te voeren of over een tijdje een andere vloer van dezelfde kleur wilt voorzien.

Houdbaarheid garagecoating

De meeste garagecoatings blijven minstens twee jaar goed, mits u ze op de juiste manier bewaart. Epoxywinkel.nl adviseert om een garagecoating te bewaren in het originele, ongeopende blik. Lukt dat niet, zorg er dan voor dat u na gebruik van de garagecoating de rand van het blik goed schoonmaakt en het deksel goed dichtslaat, zodat er geen lucht meer bij kan komen en de coating er ook niet uit kan lopen.

Garagecoating bewaren: de juiste temperatuur

Heel belangrijk is om de garagecoating te bewaren op een absoluut vorstvrije plek. Maar zorg er ook voor dat de garagecoating niet te warm wordt. Zoals eigenlijk bij alle verfproducten raadzaam is, geldt ook voor garagecoating: bewaren op een koele en droge plaats. Het beste kunt u een blik garagecoating op zijn kop bewaren.

LET OP: Ondanks deze voorzorgsmaatregelen is er bij het bewaren van reeds geopende blikken garagecoating geen garantie dat de garagecoating ook daadwerkelijk twee jaar houdbaar blijft.

Vragen over garagecoating

Hebt u nog vragen over het bewaren van garagecoatings of over het aanbrengen van garagecoating op uw vloer? Veel informatie vindt u in de adviezen op deze website. Maar onze experts staan u natuurlijk ook graag persoonlijk te woord bij vragen en problemen!