Een garagecoating in uw autowerkplaats

Als u op zoek bent naar een betaalbare oplossing om de vloer van uw autowerkplaats duurzaam te beschermen tegen olie, vet, chemicaliën, zuren, weekmakers en andere belastende stoffen die de vloer kunnen beschadigen kunt u ervoor kiezen een garagecoating in uw autowerkplaats aan te brengen. Dit kunt u relatief eenvoudig zelf doen.

De juiste garagecoating voor uw autowerkplaats

Een garagecoating in uw autowerkplaats aanbrengen begint bij het kiezen van het juiste coatingsproduct. Wij adviseren onze klanten meestal om voor EP Vloercoating HQ te kiezen. Dit is een sterke vloercoating die een hoge kras- en slijtvastheid biedt en die de vloer goed beschermt tegen alle hierboven genoemde schadelijke stoffen en die eenvoudig te onderhouden is, zodat ook naar binnen gereden vuil en vocht uw vloer niet kunnen beschadigen.

De voorbereiding voor een garagecoating in uw autowerkplaats

Een garagecoating voor uw werkplaats kiezen is echter pas het begin. Voordat u de garagecoating kunt gaan aanbrengen, dient u namelijk eerst de vloer van uw autowerkplaats helemaal stof- en vetvrij te maken en eventuele beschadigingen te repareren. Tips over hoe u dat het beste kunt aanpakken, vindt u in onze adviesartikelen over het voorbereiden van de ondervloer. Ook moet de vloer helemaal vlak zijn, het kan dus nodig zijn om deze te schuren en er een schraplaag op aan te brengen.

De garagecoating in uw autowerkplaats aanbrengen

Hebt u de voorbereidingen eenmaal op de juiste manier uitgevoerd, dan kunt u beginnen met het aanbrengen van de garagecoating in uw autowerkplaats. Werk daarbij het liefst in meerdere lagen, waarbij u elke laag lang genoeg laat drogen om een goede hechting van de volgende laag te bewerkstelligen. Wilt u na het aanbrengen van de garagecoating in uw autowerkplaats echt honderd procent zeker zijn dat de vloer niet alleen beschermd is, maar ook veilig beloopbaar in zowel natte als droge omstandigheden? Dan raden wij u aan om door de bovenste laag van de coating een antislipmiddel te mengen.

Vragen over de garagecoating in uw autowerkplaats?

Hebt u na het lezen van dit korte overzicht nog vragen over het aanbrengen van een garagecoating in uw autowerkplaats? Bekijk dan ook onze andere artikelen over het coaten van garagevloeren. En mocht u daarna nog specifieke vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers u natuurlijk graag persoonlijk te woord, telefonisch of per mail.