Cementsluier op uw garagevloer? Altijd verwijderen!

Zit er cementsluier op uw garagevloer, dan dient u deze eerst te verwijderen voordat u de garagevloer opnieuw gaat coaten. Cementsluier op de garagevloer zorgt er namelijk voor dat de coating niet goed kan hechten. Ook kan de cementsluier ervoor zorgen dat het eindresultaat niet mooi glad en strak wordt, maar er een ruwe vloer ontstaat die er lelijk uitziet en bovendien maar moeilijk schoon te maken is. En dat is nu net niet de bedoeling als u de garagevloer van een mooie coatinglaag wilt voorzien.

Cementsluier op de garagevloer herkennen en aanpakken

Cementsluier op de garagevloer is te herkennen aan een witte waas of witte vlekken op de garagevloer. Cementsluier ontstaat doordat tijdens het uitharden van de vloer cementdeeltjes naar de oppervlakte komen. Verse cementsluier op de garagevloer is vaak relatief eenvoudig te verwijderen door de garagevloer goed te boenen met een borstel. Er zijn ook speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar voor het verwijderen van cementsluier. Kijk wel goed of het middel wel geschikt is voor uw garagevloer voordat u hiermee aan de slag gaat.

Hardnekkige cementsluier van uw garagevloer verwijderen

Bij oudere of zeer hardnekkige cementsluier op uw garagevloer kan het nodig zijn de cementsluier te verwijderen door de vloer op te schuren. Dit kunt u zelf doen, maar u hebt er wel speciaal gereedschap voor nodig. Een gewone schuurmachine werkt namelijk vaak averechts. Vraag daarom bij een professioneel verhuurbedrijf naar een handbetonschuurmachine of een diamantslijpmachine.

Cementsluier van uw garagevloer verwijderen is altijd aan te raden, zelfs als het maar een klein beetje betreft. Verwijdert u de cementsluier namelijk niet, dan zal de vloercoating niet alleen minder goed kunnen hechten, u zult ook veel minder lang van uw mooie nieuwe vloer kunnen genieten. Door de gebrekkige hechting en doordat de cementbestanddelen in de vloer actief kunnen blijven reageren, is de vloercoating namelijk gevoeliger voor barsten, afbladdering en slijtage.

Meer informatie over cementsluier op uw garagevloer

Wilt u meer informatie en advies over het verwijderen van cementsluier van uw garagevloer? De medewerkers van Epoxywinkel.nl hebben alle kennis en ervaring in huis die nodig zijn om u een gedegen advies te geven. Neem dus gerust eerst even contact met hen op voordat u begint met het coaten van uw garagevloer.