Is het mogelijk om over bestaande verflagen garagecoating aan te brengen?

Over bestaande verflagen kunt u in veel gevallen ook garagecoating aanbrengen. Daarvoor is echter wel wat extra voorbereiding nodig.

De eerste belangrijke stap die u moet zetten bij het over bestaande verflagen aanbrengen van garagecoating, is vaststellen wat de basis is van de bestaande verflaag. Bestaat deze namelijk uit één component, dan kunt u er niet zomaar een tweecomponentencoating overheen aanbrengen. Ook de mate waarin de bestaande verflagen aan de ondergrond hechten is van groot belang. Als de hechting van de bestaande verflagen namelijk niet goed is, zal de nieuwe garagecoating ook niet goed kunnen hechten, met alle gevolgen van dien.

Hechting bestaande verflagen controleren

De hechting van de bestaande verflagen kunt u eenvoudig controleren door een flink stuk plakband op de vloer te plakken en dit er in één stevige ruk weer vanaf te trekken. Als er verf meekomt, hechten de bestaande verflagen onvoldoende aan de ondergrond. In dat geval dient u de bestaande verflagen volledig te verwijderen voordat u de nieuwe coating gaat aanbrengen.

Bestaande verflagen schuren en schakellaag aanbrengen

Na het vet- en stofvrij maken van de bestaande verflagen waarop u garagecoating wilt aanbrengen, schuurt u de vloer licht op, waarna u de schakellaag kunt gaan aanbrengen. Dit is een tussenlaag die zorgt voor optimale hechting van de garagecoating aan de ondervloer. Voor het beste eindresultaat adviseren wij u altijd een schakellaag aan te brengen. Is de schakellaag eenmaal aangebracht en overschilderbaar, dan gaat u verder met het aanbrengen van de garagecoating.

Bestaande verflagen verwijderen

Hoewel het dus zeker mogelijk is om op bestaande verflagen garagecoating aan te brengen, willen wij u toch aanraden om oude verflagen altijd eerst volledig te verwijderen. Het is een grote klus, maar het eindresultaat zal zeker de moeite waard zijn. Wilt u de bestaande verflagen zelf verwijderen, dan kunt u dit doen met een diamantslijpmachine. Deze kunt u huren bij een gereedschapsverhuurbedrijf. U kunt voor deze klus echter ook een professional inschakelen, dat zal u een hoop tijd en moeite schelen en u hebt dan de zekerheid dat de vloer optimaal is voorbereid op het aanbrengen van uw nieuwe garagecoating.

Hebt u nog vragen over bestaande verflagen en garagecoating? Onze medewerkers geven graag antwoord. Neem dus gerust even contact met ons op voordat u aan de slag gaat met het over bestaande verflagen aanbrengen van garagecoating!