De vloer verven? Draag beschermende kleding!

De vloer verven is natuurlijk geen erg gevaarlijke klus. Toch wordt in de gebruiksaanwijzing van vloerverf, betoncoatings en garagecoatings aangeraden beschermende kleding te dragen. De stoffen die in de vloerverf zitten, kunnen namelijk wel de huid irriteren. Welke bescherming u minimaal in acht dient te nemen voordat u met vloerverf aan de slag gaat, zetten we hier even op een rijtje.

Uw huid beschermen: draag goede werkkleding en handschoenen

Het belangrijkste waar u op moet letten als u vloerverf gaat mengen of aanbrengen, is dat de verf niet in aanraking komt met de huid. Een T-shirt en korte broek zijn dan ook af te raden als werkkleding, draag liever een lange broek en een shirt of sweater met lange mouwen. Kies voor een zo dik mogelijk materiaal, zodat de kans op contact tussen huid en vloerverf nog verder verkleind wordt. Houd er rekening mee dat gemorste vloerverf niet te verwijderen is uit uw kleding. Daarnaast adviseren wij u te allen tijde handschoenen te dragen, ook als u de vloerverf gaat mengen.

Uw ogen en luchtwegen beschermen: veiligheidsbril en ventilatie

Ook uw ogen mogen niet in contact komen met de vloerverf, draagt u bij het mengen en aanbrengen van een vloercoating dus ook altijd een veiligheidsbril. Een masker voor uw neus en mond is niet nodig, aangezien de meeste vloerverven tegenwoordig oplosmiddelenvrij zijn. Toch willen wij u met klem aanraden om de ruimte waarin u met de vloerverf werkt, goed te ventileren. Zorg dus dat er een raam openstaat.

Komt uw huid of uw ogen ondanks deze voorzorgsmaatregelen toch in contact met de vloerverf, betoncoating of garagecoating? Volg dan de aanwijzingen die in de gebruiksaanwijzing gegeven worden. Bestelt u uw vloercoating bij Epoxywinkel.nl, dan krijgt u er altijd een gedetailleerde beschrijving bij, waarin ook staat aangegeven wat te doen bij ongelukjes. Met die aanwijzingen en een dosis gezond verstand is het verven van de vloer volkomen veilig te doen.