Door de drukte kan de bezorging van je pakketje langer duren dan je van ons gewend bent. Meer informatie

Uw badkamervloer verven, waarom zou u?

De tijd dat u voor de badkamervloer alleen kon kiezen voor tegels is voorgoed voorbij. Tegenwoordig is het helemaal trendy om de badkamervloer te voorzien van vloerverf of een vloercoating. En dat is niet voor niets, want de verven en coatings die u op de badkamervloer kunt aanbrengen zijn de laatste jaren sterk verbeterd in kwaliteit. Daarnaast brengt het verven of coaten van de badkamervloer allerlei voordelen met zich mee. We zetten ze even voor u op een rijtje.

De badkamervloer (opnieuw) betegelen is een dure en tijdrovende klus. Maar al te vaak moet er een vakman aan te pas komen en bent u bakken met geld kwijt. De badkamervloer verven of van een coating voorzien is vele malen goedkoper, zelfs als u een duurder verfproduct gebruikt. Bovendien kunt u de verf of coating eenvoudig zelf aanbrengen met roller en kwast, waardoor het vervangen of opfrissen van de badkamervloer veel minder tijd kost. De coating of vloerverf kan eventueel zelfs over bestaande tegels heen worden aangebracht, als u eerst een schraplaag aanbrengt zodat de ondergrond mooi strak en glad is voordat u gaat verven.

Badkamervloer duurzaam beschermen

Met vloerverf of coating op uw badkamervloer is uw badkamervloer uitstekend beschermd tegen spatwater en afdruip. Water dringt dus niet door de vloer in de ondergrond, zoals bij voegen tussen de tegels nog wel eens kan gebeuren. Dat betekent dus minder vochtproblemen. En daardoor ook een kleinere kans op schimmelvorming in uw mooie badkamer. Doordat de geverfde of gecoate  badkamervloer ook eenvoudig schoon te houden is, krijgen stof en vuil ook geen kans om uw badkamer te ontsieren.

Vloerverf of vloercoating beschermt uw badkamervloer bovendien duurzaam tegen krassen, slijtage en beschadigingen. Mocht er toch een scheurtje, kras of slijtplek ontstaan, dan kunt u die eenvoudig bijwerken door op de bewuste plek een nieuw laagje van dezelfde vloerverf aan te brengen. U hoeft dan dus niet de hele badkamervloer te vervangen, zoals wel het geval is als er enkele tegels beschadigd raken.

Ontwerp uw eigen badkamervloer

Uw badkamervloer helemaal naar uw eigen smaak en stijl vormgeven is ook eenvoudiger als u kiest voor vloerverf of coating. Waar vloertegels verkrijgbaar zijn in een beperkt aantal formaten en designs, zijn de mogelijkheden met vloerverf of vloercoating bijna eindeloos. U kunt van uw badkamervloer een echte designvloer maken, want met vloerverf kunt u heel eenvoudig werken met sjablonen en patronen. Omdat vloerverf en coating in een vrijwel onbeperkt aantal kleuren verkrijgbaar is, kunt u altijd gebruik maken van uw ideale kleur.

En last but not least: naast de badkamervloer kunt u verf of coating ook aanbrengen op de wanden van de badkamer. Handig als u de wanden en vloer qua kleur en design perfect op elkaar wilt afstemmen, of als u van die vervelende en schimmelgevoelige kitrandjes tussen de muren en de vloer af wilt.

Aan de slag met uw badkamervloer

Bent u geïnspireerd geraakt en wilt u aan de slag met het verven van uw badkamervloer? Lees dan de andere artikelen over het voorbereiden van de ondergrond en het aanbrengen van vloerverf op deze site. Gebruik het stappenplan om de juiste verfproducten voor uw badkamervloer te kiezen, dan weet u zeker dat u straks een mooi eindresultaat hebt. Komt u er niet uit of wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust even contact op met de medewerkers van Epoxywinkel.nl. Zij helpen u graag verder!