Door de drukte kan de bezorging van je pakketje langer duren dan je van ons gewend bent. Meer informatie

Voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

gietvloer met vloerverwarming
Geplaatst in: Kunststofvloeren

Voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer met vloerverwarming combineren? Dat kan! Het is nog voordelig ook: een gietvloer houdt warmte namelijk langer vast, waardoor je bespaart op stookkosten. Zo heb je een strakke uitstraling, maar zit je er wel altijd warmpjes bij. Wij vertellen je welke voordelen er nog meer zijn.

 

Welke gietvloer is geschikt voor vloerverwarming?

 

Niet elke gietvloer is geschikt voor vloerverwarming. Houd daarom rekening met het volgende:

 

Een PU gietvloer met vloerverwarming

 

Een PU gietvloer is gemaakt van polyurethaan en zien we meestal terug in woningen. Deze vloer is geschikt voor alle ruimtes in huis en past perfect bij een strak of industrieel interieur. Doordat het materiaal licht elastisch is, is de vloer bestand wisselingen in temperatuur en zal niet gaan scheuren. Dat maakt een PU gietvloer perfect voor vloerverwarming!

 

Een epoxy gietvloer

 

Een epoxy gietvloer is een ijzersterke vloer die voornamelijk wordt gebruikt in industriële ruimtes en garages. Epoxy kan echter minimaal krimp- en uitzetsspanningen opvangen, waardoor deze vloer wel snel scheurtjes zal krijgen. Het is daarom geen goed idee om een epoxy gietvloer met vloerverwarming te combineren.

 


Goede geleiding van warmte

 

Doordat een gietvloer dun is, wordt de oppervlakte van de vloer snel verwarmd. De omgeving neemt de warmte op en voelt zo behaaglijk aan. De ruimte is snel warm, waardoor je weinig energie verliest. Een gietvloer met vloerverwarming verwarmt dus effectief en zo bespaar je op stookkosten. Ideaal!

 


Vloerverwarming als hoofdverwarming

 

Wil je een gietvloer met vloerverwarming combineren? Dan kun je het systeem ook goed gebruiken als hoofdverwarming voor je huis. Vloerverwarming bevordert bovendien de luchtcirculatie en de luchtvochtigheid en zorgt ervoor dat huisstofmijt geen kans krijgt.

 


Voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

 

Warm en comfortabel

 

Een PU gietvloer loopt dankzij de egale structuur en het licht elastische karakter comfortabel. Wil je dit comfort versterken? Kies dan voor vloerverwarming, waardoor je altijd warme voeten hebt!

 

Bespaar op stookkosten

 

Een gietvloer houdt de warmte goed vast waardoor je minder hoeft te stoken. En dat zie je terug in je portemonnee!

 

Strak interieur

 

Een gietvloer is van zichzelf natuurlijk al strak, maar je kan deze look extra benadrukken door een gietvloer te combineren met vloerverwarming. Radiatoren zijn op deze manier namelijk niet meer nodig.

 


Volg het opstookprotocol

 

Ga je zelf een gietvloer aanbrengen over een vloerverwarming? Volg dat het opstook- en afkoelprotocol om te voorkomen dat er scheuren in de dekvloer ontstaan.


Ga naar het opstook- en afkoelprotocol voor vloerverwarming

5 oktober 2020
Vond je dit bericht leuk?
0
0